Paviljoen Beach Inn

Zon, zee & duurzaam

Strandpaviljoen Beach Inn ligt aan het strand van IJmuiden en is gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland; dit fraaie natuurgebied, met de zee op slechts een steenworp afstand, ligt tussen Zandvoort en IJmuiden.

Strandpaviljoen Beach Inn waar de strandganger of duinwandelaar terecht kan voor een hapje en een drankje, lunch of diner. Ook verzorgen wij feesten en bedrijfsuitjes waarbij een combinatie mogelijk is met ons ‘dochterbedrijf’ Seaside Sports dat allerlei strandactiviteiten organiseert.

We staan bekend om het feit dat ook honden bij ons welkom zijn. Zij mogen hier loslopen en onze ervaring is dat ze dan heel gemoedelijk met elkaar omgaan. We hebben overal drinkbakken met water en er staan zelfs ‘hondenbier’ en ‘-knabbels’ op de kaart. Hierdoor wordt Beach Inn ook wel het ‘hondenparadijs’ genoemd. Op het terras moeten de honden wel aan de lijn.

Eigenaar Peter de Bie is ook gastheer van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Kom binnenkijken

Beweeg over de afbeelding om rond te kijken

We hebben het ‘Green Key Goud’-keurmerk; de hoogste certificering voor horecabedrijven die duurzaam en energiezuinig ondernemen. Elk jaar wordt gekeken of wij aan de door het keurmerk gestelde eisen voldoen. Fairtrade- en biologische producten spelen hierbij een belangrijke rol. Waterverbruik en de samenstelling van schoonmaakmiddelen worden bijvoorbeeld ook in de beoordeling meegenomen. Dat geldt tevens voor toeleveranciers.

Toen ons oude paviljoen in 2012 afbrandde, waarbij ook de propaantanks niet konden worden gespaard, besloten we de nieuwe  Beach Inn vanuit een ander concept op te bouwen. Alles, inclusief de keukenapparatuur werkt elektrisch. Alleen de barbecues worden met kolen gestookt. De hiervoor benodigde kilowatturen worden binnenkort deels door onszelf opgewekt door de plaatsing van 150 zonnepanelen op het dak. Bovendien is het hele pand en al het meubilair is opgebouwd met gebruikt hout. En daar zal het niet bij blijven.

klik voor onze fotogallerij