Paviljoen Beach Inn

Zon, zee & duurzaam

Strandpaviljoen Beach Inn ligt aan het strand van IJmuiden en is gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland; dit fraaie natuurgebied, met de zee op slechts een steenworp afstand, ligt tussen Zandvoort en IJmuiden.

Strandpaviljoen Beach Inn waar de strandganger of duinwandelaar terecht kan voor een drankje en hapje, lunch en/of diner. Ook verzorgen wij feesten en bedrijfsuitjes waarbij een combinatie mogelijk is met ons ‘dochterbedrijf’ Seaside Sports dat allerlei strandactiviteiten organiseert.

We staan bekend om het feit dat ook honden bij ons welkom zijn. Zo hebben we overal drinkbakken met water en staat er zelfs honden-bier en -knabbels op de kaart. Hierdoor wordt Beach Inn ook wel het ‘hondenparadijs’ genoemd. Zowel in het paviljoen als op het terras maar ook op ons zand-terras moeten de honden wel aan de lijn.

Eigenaar Peter de Bie is ook gastheer van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Kom binnenkijken

Beweeg over de afbeelding om rond te kijken

Sinds 2015 hebben wij het ‘Green Key Goud’-keurmerk; de hoogste certificering voor o.a. horecabedrijven die duurzaam en energiezuinig ondernemen. Elk jaar wordt gekeken of wij aan de door het keurmerk gestelde eisen voldoen. Fairtrade- en biologische producten spelen hierbij een belangrijke rol. Waterverbruik en de samenstelling van schoonmaakmiddelen worden bijvoorbeeld ook in de beoordeling meegenomen. Dat geldt tevens voor toeleveranciers.

Toen ons oude paviljoen begin februari 2012 afbrandde, waarbij ook de propaantanks niet konden worden gespaard, besloten we de ‘nieuwe’          Beach Inn vanuit een ander concept op te bouwen. Al ons keukenapparatuur, behalve onze Green Egg barbecues -middels houtskool-, werkt elektrisch. De hiervoor benodigde kilowatturen worden inmiddels grotendeels door onszelf opgewekt door de plaatsing van ca. 150 zonnepanelen op het dak. Bovendien is het hele pand en al het meubilair opgebouwd met gebruikt hout. En daar zal het niet bij blijven.